ICTS postaje strateški partner Luke Rijeka

Bez autora
Mar 03 2011

Novi strateški partner riječke luke bit će tvrtka International Container Terminal Services, koja se obvezala u idućih nekoliko godina investirati oko 70 milijuna eura u kontejnerski terminal Brajdica. ICTS ima sjedište u Manili na Filipinima, ali su njezini vlasnici iz SAD-a. Tvrtka je osnovana 1987. godine, te danas posjeduju i upravljaju s 21 lučkim terminalom u 15 zemalja, te su 2009. godine ostvarili ukupan promet od 3,55 milijuna TEU-a. Imaju terminale u Brazilu, Indoneziji, Japanu, Ekvadoru, Magadaskaru. Veliki dio investicije odnosit će se na kupnju dviju kontejnerskih dizalica, koje se planiraju pustiti u pogon čim se završi izgradnja dodatnih 330 metara nove obale. Ugovor o partnerstvu i preuzimanju dioničarskog udjela od 51 posto u tvrtki »Jadranska vrata«, koja ima koncesiju na Brajdici do 2041. godine, bit će potpisan u subotu u Pomorskom i povijesnom muzeju Grada Rijeke u prisustvu predsjednice hrvatske Vlade, Jadranke Kosor.

ICTS postaje strateški partner Luke RijekaNovi strateški partner riječke luke bit će tvrtka International Container Terminal Services, koja se obvezala u idućih nekoliko godina investirati oko 70 milijuna eura u kontejnerski terminal Brajdica.

ICTS ima sjedište u Manili na Filipinima, ali su njezini vlasnici iz SAD-a. Tvrtka je osnovana 1987. godine, te danas posjeduju i upravljaju s 21 lučkim terminalom u 15 zemalja, te su 2009. godine ostvarili ukupan promet od 3,55 milijuna TEU-a. Imaju terminale u Brazilu, Indoneziji, Japanu, Ekvadoru, Magadaskaru...

Veliki dio investicije odnosit će se na kupnju dviju kontejnerskih dizalica, koje se planiraju pustiti u pogon čim se završi izgradnja dodatnih 330 metara nove obale. Ugovor o partnerstvu i preuzimanju dioničarskog udjela od 51 posto u tvrtki »Jadranska vrata«, koja ima koncesiju na Brajdici do 2041. godine, bit će potpisan u subotu u Pomorskom i povijesnom muzeju Grada Rijeke u prisustvu predsjednice hrvatske Vlade, Jadranke Kosor. Riječ je o jednoj od rijetkih investicija danas u Hrvatskoj i daleko najvažnijoj investiciji u riječkoj luci u njezinoj bližoj povijesti.

Prema neslužbenim informacijama dio ugovora bit će i socijalni paket u kojem se predviđa da bi ukupno 200 radnika trebalo biti uposleno u Jadranskim vratima i to po važećim uvjetima iz postojećeg kolektivnog ugovora u riječkoj Luci. Utvrđeno je i da sljedećih pet godina neće biti isplate dividende, te plan povećanja prometa na Brajdici do brojke od 500.000 TEU jedinica, što je oko tri puta više od rekordnog prometa ostvarenog 2008. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik